Κόνιτσα

Κόνιτσα

Η Κόνιτσα είναι αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες ακριτικές περιοχές όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. H πόλη της Κόνιτσας απέχει 64 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στις κατάφυτες πλαγιές της Τραπεζίτσας, σε υψόμετρο 600μ. Μπροστά της απλώνεται ο κάμπος της Κόνιτσας και της Κλειδωνιάς, που τον διασχίζουν τρια ποτάμια: ο Αώος, ο Βοϊδομάτης και ο Σαραντάπορος. Τη μορφολογία του εδάφους, και το τόσο επιβλητικό τοπίο συμπληρώνουν οι συμπαγείς ορεινοί όγκοι του Γράμμου, του Σμόλικα, της Γκαμήλας.
Η Κόνιτσα είναι μία πόλη χτισμένη κατά το παραδοσιακό στιλ της Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Θα θαυμάσετε τα πέτρινα κτίσματα, τα παλιά αρχοντικά που κρατούν από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια που αποτελούν πραγματικό στολίδι για την περιοχή, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια και τα πολυάριθμα πολιτιστικά μνημεία. Πρόκειται για την απόλυτη εναρμόνιση του χτες με το σήμερα. Σε κάθε σας βήμα θα νομίζετε ότι έχετε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω και ιστορικές μορφές του τόπου θα πλανώνται στον αέρα, αλλά παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις αντοχές σας σε extreme sports και πολλές άλλες σύγχρονες δραστηριότητες. Κι όλα αυτά δένουν με έναν καταπληκτικό τρόπο που θα σας εντυπωσιάσει.
Θα βρείτε ζωή και ζωντάνια στην Kόνιτσα διότι, εκτός από νέους ανθρώπους, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κέντρο των extreme sports!
Τα τελευταία χρόνια η Κόνιτσα έχει αναδειχθεί σε πρωτεύουσα του εναλλακτικού τουρισμού και αυτό δίκαια, γιατί διαθέτει ένα χαρισματικό γεωφυσικό ανάγλυφο, δίπλα στα ζαγοροχώρια και ανάμεσα σε μοναδικές φυσικές ομορφιές. Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, μορφές εναλλακτικού τουρισμού και διεθνείς αγώνες όπως το Εύαθλον προσελκύουν το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ξενοδοχεία

Υπάρχουν 4 ξενοδοχεία σε αυτήν την τοποθεσία.
Σελίδα 1 από 1

Grand Hotel Dentro 3 Αστέρια

9882 Προβολές • Διεύθυνση: Κόνιτσα Ιωαννίνων, Κόνιτσα (Χάρτης περιοχής)
Ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο Grand Hotel Δέντρο διατηρεί την πλούσια παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας. Σας προσφέρει μία άνετη παραμονή στην πανέμορφη περιοχή της Κόνιτσας. Οι πελάτες μας απολαμβάνουν έναν μοναδικό συνδυασμό από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μέσα σε ένα φιλικό, άνετο και μοντέρνο περιβάλλον. Ευθύνη μας είναι να παρέχουμε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε ώστε να περάσετε τις πιο αξέχαστες διακοπές. Είτε ταξιδεύετε λόγω της δουλειάς σας, είτε με την οικογένειά σας, το ξενοδοχείο μας υπόσχεται την ευχάριστη διαμονή σας.

Villa Rustica - Αγρέπαυλις 4 Αστέρια

10543 Προβολές • Διεύθυνση: Κόνιτσα, Κόνιτσα (Χάρτης περιοχής)
Ξενοδοχείο

Η ονομασία του συγκροτήματος έχει προέλευση τη ρωμαϊκή περίοδο. Ως Villa Rustica την εποχή αυτή χαρακτηριζόταν οι μεγάλες αγρεπαύλεις - ο συνηθέστερος τρόπος οικονομικής οργάνωσης των επαρχιών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι οποίες αποτελούσαν ιδιοκτησία Ρωμαίων Ευγενών ή Ελλήνων φιλορωμαίων. Οι εμπνευστές της σύγχρονης Villa Rustica, δημιούργησαν το συγκρότημα κοντά στο χώρο που ανακαλύφθηκαν τα αρχαιολογικά κατάλοιπα μιας Villa Rustica της ρωμαϊκής περιόδου.

Το συγκρότημα, που αποτελεί έμπνευση και δημιουργία του Χρήστου και της Ελένης, περιμένει να ξεκουράσει τους επισκέπτες της περιοχής και να τους επιτρέψει να φύγουν για λίγο μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Άρτεμις 4 Κλειδιά

9663 Προβολές • Διεύθυνση: Κόνιτσα, Κόνιτσα (Χάρτης περιοχής)
Ενοικιαζόμενα δωμάτια

Στην Κόνιτσα, την πόλη της περιπέτειας και των σπορ, δίπλα από τον Αώο ποταμό και το παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας, βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα "Αρτεμις". Μόλις 15 λεπτά από τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια.

Τα διαμερίσματα "Άρτεμις" λειτουργούν χειμώνα – καλοκαίρι, ώστε όποια εποχή διαλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας στην Κόνιτσα, να έχετε στην διάθεση σας άνετη και ευχάριστη διαμονή, σε ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον. Ελπίζουμε να σας καλωσορίσουμε σύντομα στην περιοχή μας και να δοκιμάσετε την φημισμένη φιλοξενία μας.

Ξενοδοχείο Κόνιτσα Πανόραμα 3 Αστέρια

9222 Προβολές • Διεύθυνση: Κόνιτσα, Κόνιτσα (Χάρτης περιοχής)
Ξενοδοχείο

Ο ξενώνας φτιάχτηκε από ανθρώπους με γούστο και μεράκι με σκοπό να αποτελέσει προορισμό για διακοπές υψηλού επιπέδου και ορμητήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές μιας από τις πιο παρθένες περιοχές της Ελλάδας.

Ο ξενώνας είναι ένα παράδειγμα παραδοσιακού ξενώνα με χαρακτηριστική Ηπειρώτικη αρχιτεκτονική. Προσφέρει μια ιδανική επιλογή για όσους επιλέγουν εναλλακτικό τουρισμό. Βρίσκεται στη Κόνιτσα και είναι ανοιχτός όλο το χρόνο.

Μοιραστείτε το

Login Form

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Επιλέξτε νόμισμα


Powered by