Χίος

Χίος

Η Χίος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Είναι το πέμπτο σε έκταση νησί της Ελλάδας, με εμβαδόν 841,58 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ακτές μήκους 213 χιλιομέτρων, με ονομαστές για τα καταγάλανα νερά τους παραλίες. Ο πληθυσμός της είναι 53.052 κάτοικοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Στις Οινούσσες – σύμφωνα με την ίδια - κατοικούν μόνιμα 686 άτομα ενώ στα Ψαρά 438.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πανέμορφη πόλη της Χίου ή Χώρα όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι κάτοικοι. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού, έχει έκταση 23 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 22.894 μόνιμους κατοίκους. Το νησί στολίζουν 52 πανέμορφα χωριά, που το καθένα έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση στο νησί χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Τα νοτιόχωρα ή μαστιχοχώρια, τα βορειόχωρα και τα καμπόχωρα. Κύριο λιμάνι του νησιού είναι η πρωτεύουσα ενώ μικρότερα λιμάνια είναι αυτό των Μεστών, της Λαγκάδας και του Μαρμάρου. Δεν λείπουν και μικρότερα λιμανάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Αποκλειστικά στη Χίο και ειδικότερα στο Νότιο τμήμα της, ευδοκιμεί και καλλιεργείται η ξακουστή μαστίχα. Εκατόν είκοσι περίπου τόνοι μαστίχας, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας παραγωγής της, εξάγεται σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ιαπωνία. Εκτός από τη μαστίχα στο νησί, έχουν ποικίλες καλλιέργειες μεταξύ των οποίων είναι τα εσπεριδοειδή και κυρίως τα μανταρίνια τα οποία αποτελούν το 20% περίπου της συνολικής παραγωγής στην Ελλάδα. Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας νέος και συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος στην οικονομία του νησιού.

Ξενοδοχεία

Υπάρχει 1 ξενοδοχείο σε αυτήν την τοποθεσία.
Σελίδα 1 από 1

Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Ιάνθη 3 Αστέρια

6685 Προβολές • Διεύθυνση: Βέσσα - Δήμος Μαστιχοχωρίων, Χίος (Χάρτης περιοχής)
Ξενοδοχείο

Το παραδοσιακό Ξενοδοχείο ΙΑΝΘΗ βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του παραδοδιακού οικισμού της ΒΕΣΣΑΣ και είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο. To Ξενοδοχείο αποτελείται από δύο 2 κτίρια Α κ Β που βρίσκωνται σε απόσταση μεταξύ των 60 μ. Στο κτίριο Α υπάρχει η Reception, το καθιστικό, η τραπεζαρία, το παρασκευαστήριο πρωινού και τεσσερα 4 δωμάτια μονόχωρα – δίχωρα. Yπάρχει μεγάλη αυλή – κήπος. Στο κτίριο Β υπάρχουν δύο 2 μεγάλα δωμάτια και παρασκευαστήριο – κουζίνα. Υπάρχει μεγάλη βεράντα στον Α όροφο, και δώμα. Τα δωμάτια έχουν ιδιαίτερο W.C, ΤV- mini bar – παροχή Internet.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

ΚΤΙΡΙΟ Α
Δωμάτιο ΙΡΙΣ - μονόχωρο - Δίκλινο. 1ος όροφος
Δωμάτιο ΑΜΑΡΥΛΙΣ - διχωρο – Τρίκλινο 1ος όροφος
Δωμάτιο ΑΝΕΜΩΝΗ – τρίχωρο – Τρίκλινο 1ος όροφος – δώμα
Δωμάτιο ΤΟΥΛΙΠΑ – μονόχωρο – Δίκλινο Ισόγειο – αυλή.

ΚΤΙΡΙΟ Β
Δωμάτιο ΥΑΚΥΝΘΟΣ - μεγάλο μονόχωρο - Τρίκλινο 1ος όροφος
Δωμάτιο ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ - μονόχωρο - Δίκλινο 1ος όροφος

Μοιραστείτε το

Login Form

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Επιλέξτε νόμισμα


Powered by