Αμαλιάδα

Αμαλιάδα

Η πόλη της Αμαλιάδας, μια σύγχρονη πόλη, είναι κτισμένη στο κέντρο του εύφορου Ηλειακού κάμπου. Στα δυτικά όρια του δήμου είναι οι παραμυθένιες ακτές του Ιονίου πελάγους και ανατολικά οι δασωμένοι καταπράσινοι λόφοι, στους οποίους καταλήγει ο ορεινός όγκος της κεντρικής Πελοποννήσου. Στην Αμαλιάδα φτάνει κανείς οδικώς ή σιδηροδρομικώς. Από την πόλη ξεκινούν και καταλήγουν σε αυτήν πολλαπλές διαδρομές, καθώς η θέση της την καθιστά σταυροδρόμι ανάμεσα στην Κεντρική και Δυτική Πελοπόννησο, τη Βόρεια και τη Νότια αντίστοιχα. Απέχει οδικώς 294χλμ. από την Αθήνα, 81χλμ. από την Πάτρα, 20χλμ. από τον Πύργο, 42χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία, 140χλμ. από την Καλαμάτα και 170χλμ. από την Τρίπολη. Από το λιμάνι της Κυλλήνης, που βρίσκεται σε απόσταση 31χλμ. από την πόλη, μπορεί κανείς να ταξιδέψει προς τη Ζάκυνθο και Κεφαλονιά καθημερινά.
Η πολιτιστική πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας (όπως αποκαλείται από τον τύπο του Νομού η Αμαλιάδα) περιλαμβάνει στα όριά της πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες και μνημεία αρχαίων ή και νεώτερων χρόνων ενώ ταυτόχρονα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.
Επίσης, σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση διοργανώνονται από τοπικούς φορείς πολιτιστικές εκδηλώσεις - ενημερώσεις σε θέματα που αφορούν την ιστορία, την λογοτεχνία, τον Πολιτισμό, την Οικονιμία, την Παιδεία, την Υγεία, αλλά και θέματα προβληματισμού σχετικά με την καθημερινότητα. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται συνήθως στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, και στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη.

Ξενοδοχεία

Υπάρχει 1 ξενοδοχείο σε αυτήν την τοποθεσία.
Σελίδα 1 από 1

Amalias Hotel 3 Αστέρια

16679 Προβολές • Διεύθυνση: Λειβαδάκια Κουρούτας Αμαλιάδα Ν.Ηλείας , Αμαλιάδα (Χάρτης περιοχής)
Ξενοδοχείο

Το Amalias Hotel ένα καινούργιο ξενοδοχείο 3*** με προδιαγραφές 4 και 5 αστέρων στην Κουρούτα της Αμαλιάδας 1μιση χιλιόμετρο απο την παραλία άνοιξε πλέον τις πύλες του την 21η Αυγούστου 2009.

Το ξενοδοχείο με την μοναδική μοντέρνα αρχιτεκτονική του έχει 24 Δίκλινα, 12 Τρίκλινα και 6 Suites πλήρως εξοπλισμένα με ανέσεις συνδυασμένα για τις ανάγκες κάθε επισκέπτη με την καλύτερη εξυπηρέτηση της φιλοξενίας.

Η ευρύχωρη υποδοχή, το έξοχο εστιατόριο, το μπάρ στην πισίνα ανάμεσα σε κατάφυτους κήπους. Το μοναδικό περιβάλλον αιχμαλωτίζει την αισθητική προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία φιλοξενίας.

Σε συνέχεια του ενδιαφέροντός σας βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε τις καλοκαιρινές και χειμερινές τιμές μας μαζί με τον κατάλογο των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεών μας.

Μοιραστείτε το

Login Form

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Επιλέξτε νόμισμα


Powered by